SAHADA İNCELEME VE ULUSALA YANSIYAN HABERLERİMİZ SONRASI PATATES İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

Admin 16 Temmuz 2020 Genel 305 -A+

Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş'ın geçen günlerde patates sökümü yapan üreticileri ziyaretti sonrasında  üreticilerin sorunlarını ulusal kanallara taşıması sonrası yetkililer tarafından 'patates istişare' toplantısı düzenlendi Dinar, Sandıklı ve Şuhut ilçelerinde düzenlenen toplantılarda patates fiyatlarının düşüklüğüne ve patates girdileri maliyetlerinin yüksekliğine çözüm yolu arandı.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen Toplantıya Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Uğur Erdem, Afyonkarahisar Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Acar, İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Selman, Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş,  Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Özer, bazı patates üreticileri ve köy muhtarları katıldı.

Toplantıda patates üreticileri girdi maliyetlerinin yüksek olmasına rağmen patates fiyatlarının düşük olduğundan yakınarak, durumu patates ihracatının yapılmamasından ve patates pazarının olmamasından kaynaklandığını ileri sürdü. Patates üreticileri desteklerin yeterli gelmediğini bildirerek, sulamada kullanılan elektrik fiyatlarının çok yüksek olduğunu söyledi.

Patates ihracat kapısının açık olduğunu ama patates alacak diğer ülkelerde de patates sökümü olduğunu söyleyen  Orman Bakanlığı Daire Başkanı Uğur Erdem, Tarım Kredi Kooperatiflerinin ve Tanzim Satış yerlerinin patates alımı yapmalarını yetkili mercilerden talep ettiklerini bildirerek, pandemi nedeni ile otel, okul ve pansiyon gibi yerler kapalı olmasının patates fiyatlarının düşmesine neden olduğunu aktardı. Erdem, üreticilerin sorunlarını not aldığını bakan’a hepsini tek tek bildireceğini söyledi.