ŞEKER PANCARI ÜRETİM VE SÖKÜMÜ DEĞERLENDİRİLDİ

Admin 04 Aralık 2019 Genel 583 -A+
Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş’ı, Afyonkarahisar Doğuş Şeker Fabrikası Müdürü Burak Karaaslan ve Ziraat Müdürü Doğuş Arda ziyaret etti. Ziyarette ilçede ki Şeker Pancarı üretimi ve söküm çalışmaları değerlendirildi.

Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş’ı makamında Afyonkarahisar Doğuş Şeker Fabrikası Müdürü Burak Karaaslan ve Ziraat Müdürü Doğuş Arda ziyaret etti. Ziyarette ilçede Şeker Pancarı üretimi hakkında ve üreticilerin beklentileri hakkında bilgi alışverişi yapıldı.

“ŞEKER PANCARI ÜRETİMİNİN ARTIRILMASI PLANLANILIYOR”

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, “Şeker pancarı üretimi ve alımı konusunda değerlendirme yaptık. Afyonkarahisar Şeker Fabrikası yetkililerine Şeker Pancarı üreticilerimizin beklentilerini ilettik. Onlarda bize ilçede bu yıl 50 bin ton rekolte beklediklerini ve gelecek yılda bu rekolteyi 100 bin ton ve üzerine çıkarmak için çalışma yürüteceklerini bildirdi.25 Aralığa kadar Şeker Pancarı alımının tamamlanacağını, Alımı yapılan şeker pancarların ücretlerinin de Şubat ve Mart ayları içersinde ödeneceğini bildirdiler.”dediler

“ÜRETİCİLERE YENİ YILDA SÖKÜMDE KOLAYLIKLAR GETİRİLECEK”

Şeker Pancarı üreticilerine yetkililerin yeni üretim yılında yeni müjdeleri olduğunu söyleyen Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş,      “Yetkililer Şeker Pancarı üretimi geçmişi olan ve yeni yıllarda Şeker Pancarı üretimi yapmak isteyen üreticilere üretim yapmak için kota sağlayacaklar. Yeni yılda şeker pancarı sökümlerinde ki sıkıntıların yaşanmaması için randevu sistemi ile fabrikadan gönderilen söküm,temizleme ve yükleme makineleri ile üreticiye söküm konusunda yardımcı olacaklarını söylediler. ”dedi.