TMO Haşhaş kapsülleri alımına başladı

Admin 21 Temmuz 2020 Genel 173 -A+
İlçemiz Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Ajans Amirliği, morfin yapımında kullanılan haşhaş kapsülü alımına başladı. Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, haşhaş kapsül alım çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Sandıklı, Hocalar ve Kızılören ilçe merkezi ve köylerinde haşhaş üretimi yapan üreticiler, haşhaş kapsüllerini Sandıklı TMO Amirliği'ne teslim etmeye başladı. 3 ilçeden 2 bine yakın üretici 1400 ton civarında haşhaş kapsülü teslim etmesi bekleniyor.Haşhaş kapasüllerin baş alım fiyatının ise 5 lira olduğu bildirildi.   Alınan haşhaş kapsülleri Bolvadin Alkaloid Fabrikası'na işlenmek ve morfin üretilmek üzere gönderilecek.

Haşhaş Kapsül alım çalışmalarını yerinde inceleyen Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, "Sandıklı, Kızılören ve Hocalar ilçelerimizin haşhaş kapsül alım çalışmaları dün itibari ile başladı. TMO personeli titiz ve hızlı bir şekilde alımlarını yapıyor. Kendilerine özverili çalışmalarından dolayı üreticilerimiz adına teşekkür ederim. Yanlız üreticilerimiz kapsül alım fiyatlarının iki yıldır aynı olmasından yakınıyor. Fiyatların biraz artması gerekiyor. Bu konuda yetkililerin duyarlı olmasını bekliyoruz."dedi