TOPTAŞ, ‘ÇİFTÇİLERİN BORÇLARI ACİLEN ERTELENMELİ VE KREDİ BORÇLARI YENİDEN FAİZSİZ OLARAK YAPILANDIRILMALI’

Admin 23 Kasım 2019 Genel 554 -A+
Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, yaptığı açıklamada çiftçilerin borçlarının acilen ertelenmesi gerektiğini ve kredi borçlarının yeniden faizsiz olarak yapılandırılması gerektiğini söyledi.

Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, çiftçinin elektrik ve sulama maliyetleri başta olmak üzer girdilerin yüksekliğinden dolayı üretim yapmakta zorlandığını söyledi. Toptaş, çiftçinin biraz nefes alabilmesi için borçlarının ertelenmesi gerektiğini ve kredi borçlarının yeniden faizsiz olarak yapılandırılması gerektiğini belirtti.

Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, “Çiftçilerimiz zor günlerden geçiyor. Bankalardan kredi kullanmak isteyen üreticilerimiz zor şartlar ile karşı karşıya geliyor. Özelikle özel bankaların faiz oranları çok yüksek. Elektrik ve sulama maliyetleri de  çok yüksek.  Çiftçimizin geliri dönemlik olduğu için sulamada kullandığı elektrik maliyeti de dönemlik olarak faturalandırılması gerekiyor. Ülkemizin kalkınması için çiftçimizin üretmesi gerekiyor. Çiftçilerimizin üretmesi için borçlarının ertelenmesi ve kredi borçlarının yeniden faizsiz olarak yapılandırılmalı.”dedi