TOPTAŞ, EGE TV'DE TARIMI VE TARIMDA YAŞANAN SIKINTILARI DEĞERLENDİRDİ

Admin 11 Ağustos 2020 Genel 202 -A+
Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, EGE TV'de Gündem Özel programında Fatma İstim'in konuğu oldu. Ziraat Odası Başkanı Toptaş, programda patates fiyatlarının düşüklüğü, haşhaş üretiminde yaşanan sıkıntı , kooperatifleşmenin önemİ gibi birçok konuya değindi

EGE TV'de Gündem Özel programında Fatma İstim'in sorularını yanıtlayan Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, ekiliş alanlarının artması ve pandemi nedeni ile otel ve okulların kapanmasından dolayı patatese talebin azaldığını bu nedenle fiyatlarda ciddi düşüklükler meydana geldiğini bildirilerek ilerde sorun yaşanmaması için patates üreticisinin desetklenmesi gerektiğini bildirdi.  Toptaş programın devamında,Haşhaş ekiminde üreticilerin ata tarlalarına ekim yapamadığına ve haşhaş kapsül fiyatlarının iki yıldır aynı olduğuna değinerek kooperatifleşmenin önemine değindi.

'PATATES ÜRETCİSİ DESTEKLENMELİ'

Ellerinden gelen girişim yaparak, yetkili yerlerle devamlı iletişim kurduklarını, geçen gün bakanlıkta yetkililer ile görüştüklerini bildiren Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, Patates üreticisi desteklenmesi gerektiği ve fiyatların biraz yükseltilmesi gerektiğini aksi takdirde üreticinin ekimi azaltılacağını önümüzde ki sezonda hem üreticilerin hem de tüketicilerin sorun yaşayacağını aktardı.

'ATA TARLALARINA HAŞHAŞ EKİM İZNİ VERİLEREK, KAPSÜL ALIM FİYATLARI ARTIRILMALI'

Haşhaş üreticilerinin sorunlarında da değinen Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, Haşhaş üreticisinin ata tarlasına ekimine izin verilmesine ve iki yıldır aynı olan haşhaş kapsül fiyatlarının artırılarak, üreticiye çapa ve kırım avansı verilmesi gerektiğini bildirdi.

KOOPARATİFLEŞME ÖNEMLİ

Kooperatifleşmesinin önemine değinen Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, ürünlerin pazarlamasında ve üreticinin daha iyi hizmetlere kavuşmasında kooperatifleşmenin önemine vurgulayarak özelikle bayanların kooperatifleşmede katkı sağlamalarını istedi.