TOPTAŞ, “HAŞHAŞ ÜRETİCİNİN ELİNDEN ÇIKTI PARA ETTİ’

Admin 04 Aralık 2019 Genel 575 -A+
Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, üreticinin elinde haşhaş kalmadığını fakat serbest piyasada beyaz haşhaşın kilogramının 20 liraya çıktığını söyledi

Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, üreticinin elinde ürün bittikten sonra ürünün değer kazandığını savundu. Toptaş yaptığı açıklamada sezonda 15 liraya satılan beyaz haşhaşın şimdi 20 liraya çıktığını söyledi.

Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, “Ne yazık ki üreticimizin elinde ürünü bittiğinde ürünü değer kazanıyor. Üreticimizin çoğu borçlarını ödemek için sezonda elinde ki haşhaşı sattı. Sezonun üzerinden yaklaşık 4 aylık bir süre geçti. İzmir Ticaret Borsasında Beyaz haşhaş’ın kilogramı 21 liradan, Mavi haşhaş 17 lira 50 Kuruştan işlem görüyor. İlçemizde serbest piyasada sezonda kilogramı 15 liraya satılan  beyaz haşhaşın, şimdi 20 liraya, mavi haşhaşında sezonda kilogramı 12 liradan 16 liraya çıktı. Ne yazık ki her zaman üreticimiz kaybediyor. Hep aracılar kazanıyor.”dedi