TOPTAŞ, HAYVAN ÜRETİCİLERİNİ UYARDI

Admin 08 Aralık 2019 Genel 693 -A+
Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, hayvan üreticilerini kış mevsiminde sıklıkla görülen beslenme bozukluğu hastalıkları ve hayvan doğumları sonrası dikkat edilmesi gereken konularda uyardı.

Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, kış mevsiminde sıklıkla hayvanlarda beslenme bozukluğu hastalıkları görüldüğünü bu konuda hayvan üreticilerinin dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.  Kış mevsiminin doğum sezonu olduğunu da söyleyen Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, üreticilere doğum sonrası özelikle buzağılara yapılması gereken ilaç ve göbek kondomu kesimine dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş yaptığı açıklamada, “İlçemizde ki veteriner hekimlerle yaptığımız görüşmede kışın hayvanlarda en çok görülen hastalığın beslenme bozukluklarından kaynaklanan hastalıklar olduğu bildirildi. Hayvan üreticilerimiz bu hastalıklardan hayvanlarını korumak için hayvanların yeterince yonca,korunga ve burçak gibi doğal yemleri tüketmelerini sağlamaları gerekmekte. Bunun yanı sıra hayvanların bulunduğu ortam yani besihaneler çok önemli. Besihanelerin temizliğine dikkat edilmeli. Yine ilçemizde ki veteriner hekimlerimiz kış sezonun doğum sezonu olduğunu söyledi. Hayvanların doğumları sonrası yavrularının göbek kondomu kesimi çok önemli. Yine doğum sonrası uygulanması gereken bir takım ilaçlar var. Üreticilerimiz bu ilaçları veteriner gözetiminde uygulaması gerekmekte. Yine doğum sonrası ağız dediğimiz ilk süt çok önemli. Buzağılara doğum sonrası bu ağız dediğimiz ilk sütü yeterince tüketimini sağlamamız gerekiyor. “dedi