TOPTAŞ, "PATATES ALIM KARARI ALAN TARIM BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Admin 22 Ağustos 2020 Genel 321 -A+
Düzenlenen patates toplantısı sonrası Bakanlığın patates alımı yapacağı bildirildi. Bunun üzerine Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, bu kararından dolayı Tarım Bakanına teşekkür etti.

Gıda,Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürlüğü tarafından 'patates' konulu toplantı düzenledi. Düzenlen toplantıda patates üreticilerin sorun ve çözüm yolları konuşulurken, Atatürk Orman Çiftliği tarafından patates alımı yapılacağı bildirildi. Bunun Üzerine Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, "Tarım Bakanımız Bekir Pekdemirli'ye çiftçiye verdiği sözünde durduğundan dolayı çok teşekkür ederiz. Şükranlarımızı sunarız"dedi

Sandıklı Kent Park'ta Sandıklı Ziraat Odası’nın girişimleri soncu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından patates konulu toplantı düzenlendi. Toplantıya Kaymakam Eflatun Can Tortop,Atatürk Orman Çiftliği Genel Müdürü Yener Yıldırım, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir, Tarım Hafızaları Başkanı Uğur Erdem,İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Salma,Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş,İl Genel Meclis Üyeleri,Köy muhtarları ve patates üreticileri katıldı.Patates fiyatlarının düşüklüğü, girdi maliyetlerinin yüksekliği gibi patatesde yaşanan pek çok sorunun konuşulduğu toplantıda, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar Atatürk Orman Çiftliğinin patates alımı yapmayı planladığını bunun için üreticiler ile istişare yapmak için toplandıklarını bildirdi.

Toplantıda Konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar,” Üreticiler ile bilgi alış verişi yaparak patates alınacak. Bize sıkıntınız neyse onu söyleyin Bakanlığımız Patates alacak”dedi

Toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan Atatürk Orman Çiftliği Genel Müdürü Yener Yıldırım, “Biz bu gün buraya sayın Tarım ve Orman Bakanımızın talimatıyla Afyonkarahisar bölgemizde ki patates üreticilerin sorunlarını yerinde dinleyerek çözüm önerisi üretmeye bir toplantı düzenledik.Burada sahada üretimde, satışta, pazarlamada ne gibi sorunlar var yerinde dinledik. Bu sıkıntıları en kısa sürede çözmek üzere bir karar aldık. İnşallah çok yakın bir zamanda bu bölgedeki patates üreticilerimizin sıkıntılarını çözecek bir alım yöntemi belirleyip Çiftçilerimizin emeklerini kesinlikle karşılıksız bırakmayacağız. Ben üreticilerimize üretimlerine devam etmelerini hiçbir şekilde üretimlerinin heba olmayacağını tekrar hatırlatmak istiyorum” dedi

Bir gazetecinin Atatürk Orman Çiftliği Patates alımı yapacak mı?, ne zaman başlayacak? ve fiyatları ne olacak? sorusunu Atatürk Orman Çiftliği Genel Müdürü Yener Yıldırım,”Şuanda burada fiyatları ve alım yöntemlerini belirlemek üzere görüşme yaptık. Dediğim gibi birkaç gün içersinde alım şeklimizi, kriterlerimizi şartnamelerimizi ortaya koyacağız. Bu şekilde Ziraat Odamız ile, burada ki Kooperatiflerimizle, birliklerimizle birlikte bu alımı gerçekleştireceğiz. Fiyat olayında tabi ki çiftçimizin emeğinin altında bir alım olmayacak. Üretim maliyetlerini çiftçimizden dinledik. Üretim maliyetlerini çıkardık. İnşallah Üretim maliyetlerinin üzerinde bir alımımız olacak”dedi