TOPTAŞ,' TOPRAĞIMIZA SAHİP ÇIKALIM DÜNYA TOPRAK GÜNÜ KUTLU OLSUN'

Admin 05 Aralık 2019 Genel 465 -A+
Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, 5 Dünya Toprak Günü nedeni ile yayınladığı mesajında toprağa sahip çıkılması konusunda vatandaşları uyardı.

Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, 5  Dünya Toprak Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı. Toptaş, mesajında toprağın önemine değinerek vatandaşları toprağı korunması yönünde uyardı.
                    Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş mesajında, 'Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu Aralık 2013’te verilen kararla, 5 Aralık 2014’ü ilk resmi Dünya Toprak Günü ilan etti. Kirletilmiş toprakta yetişen besinlerden dolayı yılda 420 bin kişi hayatını kaybediyor. Buna rağmen, insanlık, toprağın önemini halen yeterince fark edemiyor. 5 Aralık Dünya Toprak Günü, bu bilinci kazandırmak üzere 2014’ten beri kutlanıyor. Dünyada toprak kirliliği ve dejenerasyonu nedeniyle kirlenmiş ve bozulmuş gıdaların tüketilmesi, her yıl yüz binlerce insanın yaşamını yitirmesine neden oluyor.Toprak kirliliği ve dejenerasyonu besinlerin, suyun ve havanın bozulmasına sebep oluyor. Bunun için ürünlerimizi elde ettiğimiz toprağın değerini bilmeli ve ona göre hareket etmeliyiz. Toprağımızı kirletmemeye, zarar vermemeye önem göstermeliyiz.'dedi