TOPTAŞ’DAN ÜRETİCİLERE BİRLİKTELİK MESAJI

Admin 02 Kasım 2019 Genel 629 -A+
Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, yaptığı açıklamada üreticilere birliktelik mesajı vererek Ziraat Odasına davet etti.

Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, Sandıklı,Kızılören ilçe merkez ve köylerinde ki üreticilere Ziraat Odasına gelerek fikir,düşünce ve projelerini sunmalarını isteyerek üretim sonrası pazarlama faaliyetlerinde birliktelik çağrısında bulundu.

Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş açıklamasında, “Değerli çiftçi kardeşlerim; Yıllardır durmadan, yılmadan üretiyoruz.  Peki karşılığında elimizde ne kalıyor Allah bereket versin aç  değil açıkta değiliz. Çoluk çocuğumuzu okutup evlendiriyoruz  ama Hep bir sıkıntı Hep bir borç sarmalının içindeyiz.  Nedenini hiç düşündünüz mü;  ben söyleyeyim 1. Birlik olamıyoruz,2. Birbirimize güvenmiyoruz. ,3. Üreten biziz ama fiyat belirleyen başkası. Bu üç  maddenin hepsi PAZARLAMA da  çözüm buluyor.  Yani biz çiftçiler üretmekte profesyoneliz ama iş pazarlama ve satış a gelince maalesef 6 aylık emeğimizi 6 dakikada başkalarının ticari menfaatlerine teslim ediyoruz. Lütfen bizlere destek verin bizleri kamçılayın, bizim yani yaptıklarımız hakkında kahvelerde değil gelin Ziraat Odamızda eleştirip konuşun.  Bizim aklımıza gelmeyen sizin aklınıza gelir.  Ziraat odamız ile olan bağınızı güçlendirin. Kahvede değil odamızda sohbet edin.  Konuşalım tartışalım eleştirelim. Elimizde çok önemli bir güç var ismi ‘ZİRAAT ODASI’ gelin bu gücü harekete geçirelim.  Ülkemizin önemli Patates,Haşhaş,Arpa, Buğday ve Şeker Pancarı üretim merkezlerinden olan Sandıklı ve Kızılören ilçemizde  Ne ekeceğimizi , kime nasıl satacağımızı, kimden kaça alacağımızı birlikte karar verelim biz bunu yaparız.  inanin bunlar zor değil tek yapmamız gereken şey;  6 harf bir kelime BİRLİK olmak.  O kadar basit.  Bu konuları konuşup tartışmak için sizleri kendi  mekanınız olan ZİRAAT ODASI’na davet ediyorum.  Görüşmek dileğiyle.  Unutmayın ;bize bizden başka  kimse sahip çıkmaz.  Güçlü olmak istiyorsanız BİRLİK olun. Güçlü çiftçi güçlü oda ile mümkün .” diye üreticilere seslendi.