TOPTAŞ,'HAYVAN ÜRETİCİLERİ ZOR DURUMDA'

Admin 05 Aralık 2019 Genel 595 -A+
Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, hayvan üreticisinin zor durumda olduğunu söyledi.

Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş,  yaptığı açıklamada yem fiyatlarının ve girdi maliyetlerinin arttığını, mera alanlarının azaldığını buna bağlı olarak Sandıklı ve Kızılören ilçesinde ki hayvan üreticilerinin hayvan üretimi yapmakta zorlandığını söyledi

Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş yaptığı açıklamada,'1960'da Türkiye'de var olan mera arazisi 28.7 milyon hektardan 2016'da bu rakam 14.6 milyon hektar alana düştü.  Bunun yanı sıra son zamanlarda yem fiyatlarında önemli artışlar oldu.  Kapalı mekanlarda 12 ay sürekli fiyatları artan yemler ile beslenmesi et ve süt maliyetini de doğrudan etkilemektedir. Bunun yanı sıra azalan mera alanları ve artan yem fiyatları hayvan üreticisini üretimde zor durumda koymaktadır. Üreticimizin hayvan üretimini gerçekleştirmesi için mera alanlarının artırılmasının yanı sıra hayvan üreticisin desteklenmesi gerekmektedir. Yoksa hayvan üreticimiz gerçekten zor durumdadır.'diye konuştu