TOPTAŞ'DAN DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI

Admin 14 Mayıs 2022 Genel 70 -A+
Sandıklı Zİraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü nedeni ile yayınladığı mesajla çiftçiler gününün önemine vurgu yaptı.

Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı. Ziraat Odası Başkanı Toptaş mesajında; çiftçilerin ülke ekonomisinde ve kalkınmasında ki öneme dikkat çekerek üretimin ve çiftçilerin etkin bir şekilde desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı

Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ' Kılıç ve saban; bu ikisinden birincisi, her zaman ikincisine mağlup olmuştur.' diyerek tarımın önemine işaret etmiştir. Aynı zamanda Türk köylüsü ve çiftçisini 'Milletin Efendisi' olarak tanımlamış, ' Milli ekonominin temeli ziraattır.' diyerek cefakar çiftçilerimizin ülke kalkınmasındaki ve toplum içindeki yeri ve önemini belirtmiştir. Ülkemizin kalkınması için Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi en büyük görev çiftçilerimize düşmektedir. Bunun için her geçen gün girdi maliyetlerinin yükselmesi ile darbe alan çiftçimize daha düzenli ve etkin tarım politikaları uygulanmalı. Yine üretimde girdi maliyetleri olan mazot, gübre ve sulamada kullanılan elektrik  başta olmak üzere girdi maliyetlerinin düşürülemezsi sağlanarak ve bu girdi maliyetleri göstermelik anlamda değil gerçek anlamda çiftçimiz desteklenmelidir. Aksi takdirde her gün üretemez hale gelen çiftçimiz üretimi bırakmak zorunda kalmaktadır. Bu da ülkemizin kalkınmasını engellediği gibi işsizlik, gıdaya erişimde yaşanan güçlükler gibi bir çok olumsuzluğu meydana getirmektedir.   Bu vesileyle emekleriyle toprağı yoğuran, sezonları süresince alın terini eksik etmeyen, soframıza gelen her türlü nimette büyük emeği geçen ve emeklerini, üretime dönüştüren İlçemiz ve Kızılören İlçemiz merkez ve köylerinde ki çiftçilerimiz başta olmak üzere  tüm çiftçilerimizin, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutluyor, bol kazançlı, bereketli, sağlıklı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum."dedi

çay

ÇAY SATIŞLARIMIZ DEVAM EDİYOR